Sommerens høydepunkt

sommer-08-036

Anna har tjuvstarta sommeren på bloggen til Mali med et  innlegg om sommerleir. Jeg tenkte jeg skulle ta opp tråden, og skrive litt om hvorfor sommerleir blir sommerens høydepunkt for min del.

Min første sommerleir var i 2006. Året før var jeg på Norway Cup under sommerleir, og hele vinteren hadde jeg irritert meg over at jeg ikke hadde vært med. Alle snakka om sommerleir, og alle ble uendelig sentimentale og litt fjerne i blikket når de begynte å mimre. Jeg skjønte at dette vår noe jeg måtte få med meg, og nølte ikke med å melde meg på året etter. Og det har jeg aldri angra på.

Jeg har prøvd å komme fram til hva som er mitt beste minne fra leir. Det ultimate sommerleirøyeblikket. Det er lettere sagt enn gjort… Det er så mange ting man kan trekke fram. Fra den første leiren min husker jeg spesielt godt følelsen av være omgitt av så mange fantastiske mennesker. Alle jeg møtte var hyggelige, oppegående folk som faktisk var interessert i de samme tingene som meg. Det er ikke hver dag man er så heldig… Jeg blei kjent med utrolig mange nye folk, og noen av dem er i dag veldig nære venner. En annen opplevelse som jeg aldri glemmer er da Oppland og Hedmarks fotballag Røde Bønder gikk helt til topps i fotballturneringa.

Når jeg tenker på fjorårets leir, er det første jeg tenker på været. Det var strålende sol hele uka. Jeg tror knapt jeg var innendørs i løpet av leiren. Stemninga var selvsagt på topp, og vi var nesten mer i vannet enn på land. 90-tallskvelden vil for alltid være risset inn i hukommelsen min, og da Opplands bidrag vant SU Grand Prix blei leiren perfekt. Og sist, men ikke minst, var møtet med våre samarbeidspartnere i Palestina utrolig lærerikt. Jeg blei kjent med folk som kommer fra en helt annen virkelighet enn den trygge verdenen jeg har vokst opp i, og ved å diskutere med dem har jeg etter hvert fått en større forståelse for hvordan det er å leve i et okkupert land.

Som dere skjønner har jeg mange storslåtte minner fra sommerleir. Det har vært konserter, Grand Prix, turnering og fantastiske innledere. Det minnet jeg mer enn noe anna knytter til sommerleir er likevel mer hverdagslig.

Det er fra en av de varmeste kveldene på sommerleir 2006. Jeg og en kamerat satt ute på svaberget ved badeplassen og hørte på Pink Floyds Wish you were here. Det var (og er) en av mine absolutte yndlingssanger. Vi satt der og snakka om musikk, og jeg var overlykkelig over å finne noen som likte mye av den samme musikken som meg. Det var sommer, jeg var 16, småforelska og lykkelig. Det høres ut som en klisjé, og det er det forsåvidt også. Det er gjennomført feelgood sørlandssommer. Og jeg husker at jeg tenkte “Akkurat nå har jeg det helt herlig. Dette øyeblikket skal jeg ta vare på”.
Og det har jeg gjort.

Sommerleir er for meg selve symbolet på sommer. Det er ikke en overdrivelse når vi kaller det “Sommerens vakreste eventyr”.
Du skal vel være med?

sommerleir-06-0851

Jeg utfordrer herved Eirik og Anne Sofie til å skrive om sine beste minner fra sommerleir. Og i samme slengen oppfordrer jeg mine favorittnordlendinger i Harstad/Kvæfjord SU til å skrive litt om sine planer og forventninger til årets leir.

Advertisements

About minafb

Jeg heter Mina, kjem fra Lillehammer og bruker tida mi på å kjempe for sosialisme og feminisme.
This entry was posted in Meg og min hverdag, Politikkish. Bookmark the permalink.

10 Responses to Sommerens høydepunkt

 1. Markus says:

  Hurra for sommerleir! Det er nok bare å følge med på bloggen vår (Harsta/Kvæfjord SU sin), så kommer det en oppdatering om sommerleir etterhvert! 🙂

 2. Gudrun says:

  Ein dag skal eg bli med deg Mina ❤

 3. Mina says:

  Markus:
  Jeg venter i spenning 😉 Dere er jo en stor gjeng som skal sørover, så regner med dere har en del planer.

  Gudrun:
  Ja det skal du! Du må jo oppleve sommerens vakreste eventyr.

 4. Elise says:

  Da e utfordringa tatt – nytt blogginnlegg på http://hakvsu.blogspot.com/ 🙂

 5. Mina says:

  Herlig! Gleder meg allerede til at Stian skal bake Kvæfjordkake!

 6. Pingback: Sommerleir! « Marita Sørensen Solaas

 7. Pingback: Mitt beste sommerleir-minne! « Frem kamerater!

 8. Gudrun says:

  Mina, no e da på tide at du blogge igjen 😉

 9. Siri says:

  Har du slutta å blogge for godt, Mina? 😦

 10. Fra den forste leiren min husker jeg spesielt godt folelsen av v?re omgitt av sa mange fantastiske mennesker. Det er lettere sagt enn gjort… Det er sa mange ting man kan trekke fram.Det ultimate sommerleiroyeblikket.. Alle jeg motte var hyggelige, oppegaende folk som faktisk var interessert i de samme tingene som meg. En annen opplevelse som jeg aldri glemmer er da Oppland og Hedmarks fotballag Rode Bonder gikk helt til topps i fotballturneringa. Det er ikke hver dag man er sa heldig… Jeg blei kjent med utrolig mange nye folk, og noen av dem er i dag veldig n?re venner?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s